• Anasayfa
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05496534353
  • https://twitter.com/mince1953
  • https://www.instagram.com/incelerkonagi/

3 GECE 4 GÜN GEZİ PROGRMI

3 GECE 4 GÜN GEZİ PROGRAMIMIZ

BAŞLANGIÇ: HER HAFTA ÇARŞAMBA

Misafirlerimizle Trabzon’da buluşup 12:00 de özel araçlarımız ile Trabzon’dan hareket ediyoruz. Birinci

durağımız yaklaşık 2 saatlik bir yolculuktan sonra

UZUNGÖL’e varıyoruz. Sonrasında Çağlayan vadisine gelerek TAŞ KÖPRÜ’yü gezip konağa dönüyoruz.

UZUNGÖL

Uzungöl, Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı turistik belde. Trabzon’a olan uzaklık 99 km Çaykara'ya ise 19 km'dir.sık ormanları ve doğal güzelliği ile özellikle Arap turistleri cezbetmektedir.

Gölün oluşum hikayesi: Vadinin ortasında bulunan ve yamaçlardan düşen kayaların Haldizen deresinin önünü kapatmasıyla oluşmuş göl, “Uzungöl” olarak bilinir ve çevreye aynı ad verilmiştir. Uzungöl, ülkemizin yağmur ormanlarının bulunduğu, Soğanlı ve Kaçkar Sıradağları'nın birleşim yerinde bulunmaktadır. Bu bölge aynı zamanda dünyada ılıman bölgede bulunan en yaşlı ormanlarına ev sahipliği yapmaktadır. Bol yağış ve nisbi ılıman iklimi sayesinde yılın her mevsiminde yeşildir.

Demirkapı ve Soğanlı dağlarında tespit edilmiş 60'tan fazla endemik bitki türü bulunmaktadır. Yabanıl hayvan hayatı açısından da zengin bir çevre içerir.

Burada memeli hayvanlardan, Boz ayı, Karaca, Kurt, Çakal, Tilki, Yaban domuzu, Vaşak, Porsuk, Sansar, Su samuru, Çengel boynuzlu dağ keçisi, Yaban keçisi vb. türler bulunmaktadır. 

Bölgede 311 cinse ait toplamda 658 adet bitki çeşidi vardır.



PERŞEMBE

Sabah kahvaltıdan sonra

Fırtına Vadisi ‘ne girip sırası ile ZİLKALE- GİTO

YAYLASI-PALOVİT ŞELALESİ-POKUT SAL YAYLASI ve AYDER YAYLASI

İnceler Konağı'nda kahvaltımızı yaptıktan sonra araçlarımıza binerek Fırtına Vadisine gidiyoruz.42 km lik bir mesafeyi geçtikten sonra dizi çekimlerine konu olan meşhur 

''Şenyuva'' diğer adı ile ''ÇİNÇİVA''ya ulaşıyoruz.Bu noktadan itibaren bizi yaklaşık 1 saat sürecek pek de rahat olmayan bir yola girerek Pokut Yaylasına doğru yol alıyoruz. Bu noktaya ulaşmamız yaklaşık 1 saatimizi alacaktır.
ÇİNÇİVA dan 1-1,5 saat sonra POKUT YAYLA’sındayız.


POKUT
Çamlıhemşin ilçe merkezine 18 km dir.2032 metre yükseklikte huzur arayanların aradığı bir yayladır. Rize yaylaları içinde en popüler olanlardan biridir.1800 metrelerden sonra ağaç yetişmemesine rağmen Karadeniz rüzgarlarını bolca aldığı için kısmen çam ormanlarının bulunduğu yaylaya Fırtına vadisindeki Çinçiva kahvesinden sola dönüldüğünde yaklaşık 1-1,5 saatlik off road bir zeminde ulaşım sağlanır.

Rota üzerinde mangal yürekli insanların binebileceği teleferiği göz ardı etmemek lazım Pokut’un deniz seviyesinden yüksekliği yaklaşık 2 bin metre. Cennet gibi bir nokta bu yayla. Tam bir huzur ortamı. Bulutların eksik olmadığı, yeşil bir coğrafya. Yaylanın 360 derece etrafı açık. Bir tarafında Kaçkarlarının en yüksek zirvesi Kaçkar Dağı, diğer yanda Altıparmak Dağları, bir diğer tarafta Pazar ilçesi ve Karadeniz görünüyor.. Hemen yanı başındaki yürüyerek yarım saatte ulaşılan Sal Yaylası’nda bence dünyanın en güzel günbatımlarından birine tanık olabilirsiniz. Bulut denizinin içinde yavaş yavaş kaybolan güneş sizi alıp götürüyor...

Pokut, Kaçkar Dağları’nın manzarası en geniş yaylalarından biri. Komşusu Sal Yaylası ile, karşısında Tatar dağları, Palovit Vadisi, Amlakit Yaylası, Kaçkar zirvesi, Hazindağ Yaylası, Altıparmak, Kemerli Kaçkar; sonra Eğnedap düzlüğünden Ayder, Huser gibi yaylalar, tepelerden Pazar ve Karadeniz’in görülebildiği geniş bir plato. 360 derecede neredeyse görülmeyecek bir yer kalmıyor gibi. Belki de Pokut’un en güzel taraflarından biri, böylesi bir seyir terası özelliğine sahip olması… Bir başka özelliği de en güzel gün batımlarının buradan izleniyor olmasıdır.



SAL YAYLASI

Çamlıhemşin ilçesinde 2002 m rakımlı, geleneksel ahşap evleri ile otantik özelliğini koruyan manzaralı bir yayladır. Okut yaylasından yaklaşık 45 dakika süren Pokut-Sal yaylaları arasında yürüyüş yolu vardır. Misafirlerimizin genelde çok tercih ettikleri bir rota. Yaylalar arsında yürüyüş. Konuklarımızı Pokut da bırakıyor onları Sal da karşılıyoruz. SAL yaylasından sis hemen hiç eksik olmaz. Buranın köylüleri çevreyi kirlettikleri gerekçesi ile misafirlere tepkili.


ZİLKALE
Zilkale, Çamlıhemşin, yüksekçe bir tepe üzerinde (dere yatağından 100 m, denizden 750 metre yükseklikte) konumlanmış, 8 burç ve bir gözetleme kulesinden oluşan, savunma hendeği durumundaki Zil deresine merdivenle inilen bir kale olup, kesin yapım tarihi bilinmemektedir. Trabzon İmparatorluğu döneminde ya bizzat Komnenoslar ya da İmparatorluğa bağlı yerli Lordlar tarafından yapıldıklarını tahmin edilmektedir. Kayalığın üzerinde bulunan ve Zilkale denilen eski bir kalenin içinde insana şaşkınlık veren kemerli binalar ve büyük bir kule vardır. Kalenin alt ucu, tepelerin üzerinde başka kalelere ve eski bir kilise kalıntıları bulunan Fırtına Deresi’ne kadar uzanır.




PALOVİT ŞELALESİ

Debisi en yüksek şelalelerden biri. Orman içindeki bu şelale yaklaşık 15 mt yükseklikten dere yatağına doğru çağıldıyor. Güçlü yatağına karşı gölet oluşturamıyor. Palovit deresinin önlenemez suları şelale yaptıktan sonra Meşederesi suları ile birleşerek Şenköy Köprüsü yakınında Fırtına deresine katılıyor


GİTO (KİTO YAYLASI) - BULUTLARIN EVİ

Rakım 1998m mt Ç.Hemşin merkeze uzaklık 55 km - Gito Yaylasına panaromik manzaralı bir orman yolundan ulaşılır. Oraya vardığınızda kendinizi bulutların üzerinde hissedersiniz. Bulutların evidir adeta.Sisler öyle yoğun olur ki gökyüzünden yeryüzüne bulutlar indi zannedersiniz. Ayaklarınızın altında beyaz bir örtü olan Gito , bu manzarasıyla yeşili de maviyi de bir başka gösterir. Muhteşem bir doğa.

 

AYDER YAYLASI

1220 mt yükseklikte Ayder Yaylası eşsiz doğal güzellikleriyle Çamlıhemşin İlçe merkezine 19 kilometre uzaklıktadır. Her zaman yeşil kalan ladin ve çam ağaçlarının, sarıdan kırmızıya dönüşen gürgen, kestane, kayın ve köknar ormanlarının sınırında olan bir vadiye konumlanmıştır. Oksijen deposu olan bu küçük ve şirin yaylanın içinden coşkulu bir şekilde Kavron Deresi akmaktadır. Ayder’in hemen dışında tüm ihtişamıyla Gelintülü Şelalesi nazlı nazlı süzülmektedir.

Gelintülü Şelalesi; Yukarılardaki yeşil yamaçları aşarak ince bir beyaz duvak gibi yüzlerce metreden süzülen şelale son 15 metresinde kendini boşluğa bırakıyor. Mavi gökyüzü,yeşil orman ve beyaz şelale ile müthiş bir renk cümbüşü.Sık ağaçlar arasında güneş ışıklarıyla oynaşan şelalenin bulunduğu bölge her daim nemli havasıyla ünlüdür. Yaklaşık 1500 metrelik dik bir akışla süzülen şelale, 1320 metre irtifada yer alır. Doğu Karadeniz’de her zaman var olan sis bulutları nedeni ile, şelalenin ancak dereye katılan son bölümü görülebilir.

 

CUMA

MAÇHAEL YAYLASI- BORÇKA KARAGÖL- ÇİFTE KÖPRÜLER- MENÇUNA ŞELALESİ- KONAK

Artvin’in Borçka ilçesine bağlı dağlarda konuşlanmış, Camili, Efeler, Düzenli, Uğurlu, Kayalar ve Maral Köylerinden oluşan bir bölge.Macahel Bölgesi aynı zamanda zengin bitki ve canlı çeşitliliği sebebi ile Biyosfer Rezerv Alanı ilan edilmiş. Bir kısmı Türkiye’de bir kısımda Gürcistan da olan yayla. Kışın Machael yayla yolu kapalı olduğundan (yılda 6 ay) buranın sakinleri bir nevi bölgeye hapsolurlar. Sadece sağlık durumunda Türk tarafından Gürcü tarafına geçiş izni verilir. Borçka ilçesinden 48-50 km yol boyunca müthiş flora eşliğinde yükseklere Machael (yeni adı ''CAMİLİ'‘) e çıkarsınız.

6 köyün yerleşiminin olduğu birbirinden harika vadileri kuş bakışı seyretmek ayrı bir güzellik. Merkezde çok güzel insanı büyüleyen yapısı ile bir cami var. Merkeze 8 km mesafede ünlü MARAL ŞELALESİ sizin Machael'e gitmenizin ayrı bir nedeni. Maral Şelalesi Camili köy merkezine 7 km mesafede 63 mt yüksekten akan muhteşem bir şelale.Maral şelalesine  6-6,5 km si araçla 500 mt si de yaya olmak üzere ulaşılır. Şelalenin gölet kısmına varmak içinde 50 mt lik bir patika iniş yolu mevcuttur.


BORÇKA KARAGÖL

Misafir olarak konağımıza gelen ve 4 gün kalan sevgili Pelin Akil (Altan) ve Anıl Altan ile Karagöl'deyiz

İnceler Konağına uzaklığı 75 km (1 s 15 dk) .1800 lü yıllarda Klaskur yaylasının yanındaki bir tepenin toprak kayması sonucu akıp orada akmakta olan Klaskur deresinin önünü kapatması ile oluşmuş bir göldür.25 mt derinliğinde 50 dönümlük alana sahip Karagöl toprak kayması sonucu oluştuğundan suların altında canlı ağaçların olduğu biliniyor.
Özellikle yaprak dökümü mevsiminde yeşil yaprakların önce kırmızı sonra sarıya dönüşmesi müthiş bir renk cümbüşü yaratmakta izleyenleri hayranlık içinde bırakmaktadır. Yılda ortalama 20000 kişi tarafından ziyaret edilen Karagöl Doğu Karadeniz’in olmazsa olmaz görülmesi gereken yerlerinden biridir. Gölün kenarında bütün gölü çevreleyen son derece romantik bir patika yol vardır.45-50 dakikalık bir yürüyüş ile gölün etrafını dolaşmanız mümkün. Sonbahar Karagöl'ün görülmeye doyulmaz zamanı yapraklar önce yeşilden sarıya sonra kırmızıya dönüşürken ortaya çıkan renk cümbüşü insanı alıp götürüyor.


MENÇUNA ŞELALESİ

Pelin Akil sevgili eşi Anıl Altan ile birlikte Mençuna Şelalesindeyiz

Mençuna Şelalesi İnceler Konağına uzaklığı 31 km (45 dk).Şelalenin fiziki görünümü incelediğinde , iki çavlandan meydana geldiği görülüyor. Birinci çavlan; akan suyun 50 metre yükseklikten hiçbir yere çarpmadan alt zemine dökülmesi ile 200 m.karelik bir gölet oluşuyor.Göletteki suyun taşması ile birlikte,ilk çavlandan gelen su miktarı kadarı gölden aşağıya,50 mt yükseklikten ikinci bir çavlan olarak hızla dereyatağına dökülüyor.Uzaktan bakılınca bu iki kademeli,çavlanların boşalan suları 100 mt yükseklikten ve tek bir şelaleden akıyormuş gibi algılanıyor.Şelale yürüyüş yolu yaklaşık 700 mt.Karların erimesi ve suyun debisinin yükselmesi ile akan suyun çıkardığı gürültü yanınızdakini duyamayacağınız kadar yüksektir.Çağlayandan kayalık zemine büyük bir hızla dökülerek saçılan sular güneşli havalarda yağmur çisesini andıran serpintilere neden olur. Böylece, çevreye saçılan su zerrecikleri yapay yağmura dönüşür.


İnsanlar ıslandıklarını anlayamazlar. Akabinde; bu zerreciklerinin güneşle havada buluşması sonucu vadide gün boyu gök kuşağı oluşur. Bulutsuz yaz aylarında, gök kuşağını izleyebilmek Mençuna'da her zaman mümkündür Mençuna Şelalesi, kar sularının eridiği Nisan ve Mayıs aylarında daha bir güzeldir. Gürül gürül akan sular, yemyeşil bir doğa tüm konukları olduğu gibi sizi de büyüleyecektir. Yaz döneminde azalan su miktarı, şelalenin göreceli olarak daha cılız akmasına neden olur bu nedenle şelalenin muhteşemliği ve heybeti artan sularla beraber Nisan-Mayıs aylarında ortaya çıkmaktadır.


Asma Köprü
Mençuna’da gezilecek yerlerden bir diğeri de Asma Köprü. Artvin’in iki yakasını birbirine bağlayan ve ahşaptan yapılan bu köprü üzerinden geçerek şelale patika yoluna gireceğiz. Fotoğraf çekmek için ideal bir yer, muhteşem fotoğraflar çekebilirsiniz. Mençuna’ya giderken yolunuz üzerinde doğanın bin bir tonunu göreceksiniz. Karşınıza rengarenk çiçekler ve orman canlıları çıkacak. Mençunda’da doğa ile iç içe unutulmaz zaman geçireceksiniz.Toplamda 700-750 mt mesafesi olan zaman zaman düzlük dinlenme yerleri de olsa kolay olmayan patika bir yol.Yol boyu ahşaptan yapılmış merdivenler çıkarken kaymanızı engelliyor.

Gerçekten harika bir doğanın içinden yürürken ''acaba nasıl bir şey göreceğim'' merakı ile sürekli karşı istikametten gelenlere ne kadar yol kaldığını sorarak tırmanıyorsunuz. İyice yaklaşınca duyacağınız su gürültüsü artık yolun sonuna geldiğinizin müjdecisi oluyor.


Gerçekten harika bir doğanın içinden yürürken ''acaba nasıl bir şey göreceğim'' merakı ile sürekli karşı istikametten gelenlere ne kadar yol kaldığını sorarak tırmanıyorsunuz. İyice yaklaşınca duyacağınız su gürültüsü artık yolun sonuna geldiğinizin müjdecisi oluyor.

ÇİFTE KÖPRÜLER
Arhavi'de Kamilet ve Soğucak derelerinin bitişdiği yerde iki akarsuyun üzerine tam daire şeklinde ayrı ayrı inşa edilmiş taş örgü köprülerdir.Yapılış tarihi tam olarak bilinmemekle beraber 400 yıllık bir geçmişle 17-18.yüzyılda yapıldığı tahmin edilmektedir.2018 yılında 40000 kişinin köprüleri ziyaret ettiği açıklanmıştır.

CUMARTESİ

ÇAYELİ AĞARAN ŞELALESİ – SÜMAELA MANASTIRI – TRABZON’ da saat  16: 00 da vedalaşma


AĞARAN ŞELALESİ
Ağaran Şelalesi yaklaşık 50 m yükseklikten dökülmekte. Ormanlık bir vadi sonundaki Ağaran Şelalesi, yürüyüş yapmak isteyenler ve doğal ortamda zaman geçirmek isteyenler için de uygun bir yer. Ancak şelalenin döküldüğü uçurumun üst kısmına, şelanenin yakınındaki yürüme parkurundan çıkarak, suyun kayaları aşındırmasıyla oluşturduğu doğal göletlerde yüzmeyi tercih edenler daha şanslılar. Şelaleye, sahilden sonra büyük bölümü beton, bir kısmı da toprak yolla ulaşılıyor. Ağaran Şelalesi, Rize merkeze 30, Çayeli ilçesine ise 12 kilometre uzaklıkta Sırtköy sınırları içinde bulunmaktadır.



SÜMELA MANASTIRI

Trabzzon ilinin Maçka ilçesindeki Altındere vadisi sınırları içerisinde yer alan Meryem Ana Deresi'nin batı yamaçlarında yer alan, Kara (Antik Yunanca adı: Mela) tepesinin üzerinde ve deniz seviyesinden 1.150 m yükseklikte konumlanmış Rum Ortadoks manastır ve kilise kompleksidir.

Sumela From Across Valley.JPG